Flamencotanssija, koreografi ja tanssinopettaja

Olen toiminut flamencotanssin kentällä opettajana ja tanssijana kohta kolmekymmentä vuotta eri puolilla Suomea sekä Espanjassa, Ruotsissa, Virossa, ja Venäjällä. Tanssijana minua kiinnostaa yhtä lailla niin perinteinen flamenco kuin nykyflamencokin. Koreografina tavoitteenani on tanssiteoksen luominen flamencoa liikekielenä ja inspiraationa käyttäen, mutta usein perinteisen muodon ja tematiikan ulkopuolella seikkaillen. Opettaja painotan hyvää perustekniikkaa ja flamencon kielen tuntemista.

Kiinnostus mielen ja kehon yhteyteen ja kehon sensomotoriseen voimavaraan on vienyt minut treenaamaan viime vuosina mm. gaga-tekniikkaa sekä opiskelemaan psykologiaa ja TRE®- stressinpurkumetodia. Valmistuin TRE®-ohjaajaksi alkuvuodesta 2024.

Töihini tanssijana ja koreografina voi tutustua kansiossa [TYÖT] sekä Vimeossa: näytteitä vimeosta.

***

Taiteellisen työn ohessa olen toiminut

  • Helsingin Flamencofestivaalin taiteellisena johtajana yhdessä Emilia Ahon ja Tove Djupsjöbackan kanssa 2012-2014
  • Helsingin Flamenco ry:n puheenjohtajana 1996-97 ja hallituksen jäsenenä 1995
  • Olen ollut perustamassa Helsingin Flamencofestivaalia (1997), Flamingo – nykyflamencofestivaalia (2007, Canelan ja CKM:n yhteistyö) ja Arte Flamenco Helsinki -tapahtumaa (2015, yhdessä Tove Djupsjöbackan ja Joonas Wideniusen kanssa).

Tervetuloa flamencon pariin!

Esitykset ja kurssit löytyvät helposti kalenterista ja kalenterin alla olevasta uutiset -valikosta. Ajantasalla tapahtumista pysyy helposti myös tilaamalla Uutiskirjeen.

Erika Alajärvi