Flamencotanssija, koreografi ja tanssinopettaja

Töihini voi tutustua kansiossa [TYÖT] sekä Vimeossa: näytteitä vimeosta.

***

Tanssijana minua kiinnostaa yhtä lailla perinteinen flamenco kuin nykyflamenco. Koreografina tavoitteenani on tanssiteoksen luominen flamencoa liikekielenä ja inspiraationa käyttäen, mutta usein perinteisen muodon ja tematiikan ulkopuolella seikkaillen. Opettaja painotan hyvää perustekniikkaa ja flamencon kielen tuntemista.

Vuonna 2001 olin perustamassa tanssiryhmä Canelaa, joka kuuluu suomalaisen nykyflamencon uranuurtajiin ja taiteellisiin edelläkävijöihin. Canela tuli tunnetuksi Espanjalaisesta sarjasta, neljä tilausflamencoteosta neljältä espanjalaiselta huipputanssijalta, nykyflamencon suunnannäyttäjältä: Belén Maya, Israel Galván, Rafaela Carrasco ja Andrés Marín sekä Soolosarjasta, kolmesta tilaussoolosta suomalaisilta nykytanssin huipuilta: Alpo Aaltokoski, Jyrki Karttunen ja Arja Raatikainen. Vuodet Canelassa, 2001-2009, ovat tärkeä osa taiteellista matkaani.

Taiteellisen työn ohessa olen toiminut

  • vuosina 2012-2014 luottamustoimessa Helsingin Flamencofestivaalin taiteellisena johtajana yhdessä Emilia Ahon ja Tove Djupsjöbackan kanssa
  • Helsingin Flamenco ry:n puheenjohtajana 1996-97 ja hallituksen jäsenenä 1995.
  • Olen ollut perustamassa Helsingin Flamencofestivaalia (1997), Flamingo – nykyflamencofestivaalia (Canelan ja CKM:n yhteistyö 2007) sekä Arte Flamenco Helsinki -tapahtumaa (2015 yhdessä Tove Djupsjöbackan ja Joonas Wideniusen kanssa).

Tervetuloa flamencon pariin!

Esitykset ja kurssit löytyvät helposti kalenterista ja kalenterin alla olevasta uutiset -valikosta. Ajantasalla tapahtumista pysyy helposti myös tilaamalla Uutiskirjeen.

Erika Alajärvi