Kaksikymmentä

Kaksikymmentä on ennusteiden luku. Vuosissa se on aikaikkuna, jonka kuluessa olisi tehtävä muutoksia, jotta vältettäisiin uhkakuvien toteutuminen. Samassa ajassa lapsesta kasvaa aikuinen, nuoresta keski-ikäinen, keski-ikäinen vanhenee. Puun elämässä se on vasta alku.

Tämä teos sai alkunsa vuonna 2020 yhden aikaikkunan sulkeutuessa ja pudotessamme jonkinlaiseen välitilaan todellisuudesta hämmentyneinä. Miten reagoimme muutokseen?

Olemme työstäneet teosta pääasiassa etänä, online-yhteyksien välityksellä, ja tutkineet, miten löytää elävä, aistiva läsnäolo matkojen takaa. Teos on yhteinen matkamme, joka ammentaa myös yhteisestä ystävyydestämme – keskimäärin 20 vuoden ajalta. Se on orgaanista liikettä ja flamencotanssin juurevuutta, runoutta ja rytmiikkaa.

Kaksikymmentä

ESITYKSET HELMIKUUSSA 2023: 9.-11.2.2023

PAIKKA: Kanneltalo HELSINKI

Ohjaus: Erika Alajärvi

Koreografia: Erika Alajärvi ja työryhmä

Esiintyjät: Erika Alajärvi, Anu Jussila, Terhi Ketolainen, Johanna Komppa, Laura Laurila, Satu Pääkkönen, Katja Savolainen ja Alina Sinivaara

Valosuunnittelu: Helena Roivainen

Tuotanto: Hierbabuena ja Kanneltalo

Kesto: 50 min
Kieli: sisältää suomenkielisiä runoja

Tanssi – liike, kehot, tunteet, ajatukset, ovat pitäneet meidät yhteisessä kuplassa, jossa aika on pysähtynyt, kellot eivät tikitä. Vain virtaava liike joka kuljettaa meidät tilaan jossain, kaukana kaikesta, kuitenkin niin läsnä, että toisten hengityksestä tulee omaa ja ihot voi aistia.”

Laura Laurila

Kiitos tuesta: