Kaksikymmentä

Erika Alajärven uutuusteos Kaksikymmentä käsittelee viime vuosien tuntemuksia tuoreeltaan. Se käsittelee muutoksesta johtuvaa hämmennystä ja sitä miten me reagoimme turvallisuuden tunteen järkkyessä.

Kaksikymmentä viittaa vuosiluvun lisäksi kahdenkymmenen vuoden jaksoon. Se on ennusteiden luku, aikaikkuna, jonka kuluessa olisi tehtävä muutoksia erilaisten uhkakuvien välttämiseksi. Se on suhteellisuuksien luku, sillä kahdessakymmenessä vuodessa lapsesta kasvaa aikuinen, nuoresta aikuisesta tulee keski-ikäinen ja keski-ikäinen vanhenee. Mutta puun elämässä se on vain hetki.

Kaksikymmentä on myös ystävyyden luku, työryhmän keskinäisen ystävyyden määrä vuosissa.

Tässä teoksessa juureva flamenco kohtaa vapaana virtaavan liikkeen ja inspiroituu suomenkielisestä runoudesta.

Erika Alajärvi on vapaa taiteilija, tanssija ja koreografi. Hänen teoksiaan on kritiikeissä luonnehdittu raikkaiksi ja kuvia kumartelemattomiksi ja häntä on kiitetty muodon ja sisällön yksyden ymmärryksestä sekä perinteisen flamencon hyvästä tuntemisesta ja hallinnasta myös uudenlaisissa yhteyksissä.

Kaksikymmentä

Kantaesitys

to 9.2.2023 Kanneltalo, Helsinki

Teoksen kantaesitykset ja kaksi muuta esitystä nähtiin helmikuussa osana Helsingin XXIII Flamencofestivaalin ohjelmistoa.

Muut esitykset

pe 10.2.2023 Kanneltalo, Helsinki

la 11.2.2023 Kanneltalo, Helsinki

ti 20.6.2023 Aino Acktén kamarifestivaali, Balderin sali, Helsinki,

***

Ohjaus: Erika Alajärvi

Koreografia: Erika Alajärvi ja työryhmä

Esiintyjät: Erika Alajärvi, Anu Jussila, Terhi Ketolainen, Johanna Komppa, Laura Laurila, Satu Pääkkönen, Katja Savolainen ja Alina Sinivaara

Valosuunnittelu: Helena Roivainen

Tuotanto: Hierbabuena ja Kanneltalo

Kesto: 50 min
Kieli: sisältää suomenkielisiä runoja

Kiitos tuesta: