Flamencoon keskittyen — retriitissä

puunalla2Flamenco ja retriitti ovat kaksi sanaa, joita ei ehkä heti yhdistäisi toisiinsa. Mutta ne yhdistyvätkin olennaisella tavalla. Omasta arjesta irroittautuminen ja keskittyminen rauhallisessa ympäristössä, espanjalaisen elämänrytmin ympäröimänä tanssin tekemiseen tai tanssin opiskeluun antaa aivan uusia oivalluksia.

Flamencotanssija Erika Alajärven luotsaama retriitti aloitti toimintansa kesällä 2015. Tähän mennessä retriitissä on vieraillut niin flamencotanssin opiskelijoita kuin ammattilaisia. Siellä on opiskeltu tanssia, kuvattu promomateriaalia, opetusvideoita sekä valmistettu esityksiä ja tanssiteoksia.

Retriittipaikkana toimiva Madridin maaseudulla sijaitseva maalaistalo vie espanjalaiseen arkeen. Lähellä kohoavilta kukkuloilta avautuu näkymä Madridiin ja läheisille vuorille. Espanjalaiset ruokailuajat, ruoka, elämänrytmi, puheensorina kaikki se auttaa ymmärtämään jotain olennaista myös flamencosta.

Pienen kellaristudion lattia soi kauniisti. Peilejä ei ole, mikä loikkaauttaa keskittymään siihen, miltä liike tuntuu, miltä rytmi kuulostaa. Lattiapinta-alaa tullaan tulevaisuudessa laajentamaan, jolloin on mahdollista treenata myös isommalla ryhmällä. Nyt ryhmän maksimikoko on neljä henkilöä. Mutta peilejä ei ehkä tule tulevaisuudessakaan. Ajatuksena on keskittyä tanssiin, ei kuvaan tanssista.

Retriittiin tulevan päiväohjelma räätälöidään toiveiden mukaan. Tervetulleita ovat kaikki alkeista ammattilaisiin yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Retriitin kesto on myös sovittavissa toiveen mukaan.

Lue lisää retriitistä tästä

kuvat: Jml, Iván Mellen